Сьогодні світове виробництво індичатини становить 6,1 млн тонн. При цьому близько 47,4% індичатини все ще виробляють США й Канада. У цих країнах виробництво зосереджено в руках потужних гравців ринку.

В середньому в США споживають близько 8 кг індичатини на душу населення.

Мексика, звідки походить індичка, майже не відіграє ролі на цьому ринку. Там досі дика індичка «сидить на дереві» й вага її становить 3,5 кг. У Мексиці споживають індичатини близько 1,4 кг на душу населення на рік.

Протягом останніх двох років Росія збільшила виробництво індичатини вдвічі. Нині в країні зосереджено близько 5% світового виробництва цього м’яса.

В Євросоюзі дуже поширена традиція споживання м’яса індички. Тут виробляють близько 35% індичатини у світі. Середнє споживання індичатини в ЄС – близько 4 кг на душу населення. Хоча в Німеччині, наприклад, 5,9 кг.

В Україні, за попередніми даними, споживання індичатини становить не більше 1 кг на душу населення. Такий стан справ свідчить про те, що на внутрішньому ринку є перспектива зростання споживання цього м’яса. 

Повідомляє Agrotimes

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...