Виготовлення чорносливу проводиться в три етапи.

Так, на початку сушіння плодів сливи температура в сушарці повинна сягати +40 °C. Потім прив’ялену сливу сушать за температури +70 °C. І, нарешті, досушування відбувається за температури +90 °C.

Після кожного етапу чорнослив виймають із сушарки на 45-70 хвилин для охолодження на повітрі. Це роблять, щоб запобігти пересиханню плодів.

У процесі сушіння через кожні 5-7 годин сливи, розміщені на ситах або деках, перемішують – це потрібно, щоб вони підсушувалися рівномірно.

Загальна тривалість сушіння – 36-75 годин, залежно від сорту та розміру плодів.

Висушені сливи мають синювато-чорний (угорки), або коричневий колір (ренклоди) та м’якувату консистенцію.

Для зберігання чорносливу використовують пакети з поліетиленової плівки та паперу з подальшим фасуванням їх у ящики з гофрованого картону.

Щоб продукт краще зберігався, його потрібно тримати в сухому, провітрюваному приміщенні.

Повідомляє Agrotimes

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...