Сучасні трактори та інші механізми, технологія мінімального обробітку ґрунту, застосування високоякісних сортів та гібридів – ось складові формули успіху фермера, який веде господарство в несприятливих для вирощування кліматичних умовах.

Працюючи в регіоні, де кліматичні умови не можна назвати сприятливими для вирощування, фермер змушений шукати шляхи підвищення ефективності та конкурентоспроможності свого господарства. І кожен з них виводить свою формулу успіху.

Своєю історією успіху поділився Георге Ніцю, румунський фермер, який вже понад 26 років працює в сільському господарстві. Зараз Георге – власник агрокомпанії SC OPT – MP SRL, що обробляє 768 га землі, більша частка цієї землі знаходиться в його власності.

Землі, на яких працює Георге Ніцю, розташовані в південно-східній частині Румунії, де часто виникають посухи і де відчувається нестача прісної води для побудови системи зрошування. Тож, щоб бути конкурентоспроможним та отримувати врожайність на рівні фермерів, які працюють у сприятливіших умовах, Георге придбав високотехнологічні трактори та застосовує сучасні агротехнології.
Одна іх них – технологія мінімального обробітку ґрунту для утримання вологості на потрібному рівні.

Неодмінною складовою успіху фермера Георге Ніцю вважає використання новітньої техніки. Саме тому значну частину доходу він витрачає на купівлю комбайнів, сівалок, тракторів, тягачів.

Нещодавно фермер придбав два тягачі John Deere 240-hp, а також комбайн John Deer потужністю 340 к.с. та 7,3-метрову жатку. Допомогли йому в цьому програми підтримки аграріїв.

«Нещодавно ми скористалися програмою від Євросоюзу «Інвестиції в агрохолдинги» й придбали трактор John Deere, що коштував 700 000 євро. 90% суми було погашено Євросоюзом у рамках цієї програми» – розповів Георге Ніцю.

Також для вирощування використовує сорти та гібриди, стійкі до посухи та високих температур.

Хоча на якісне насіння й техніку доводиться витрачати немало коштів, у результаті такі кроки себе виправдовують. Як приклад – торік фермер отримав врожайність ячменю на рівні 5,5–6 т/га, ріпаку – 3–3,2 т/га, кукурудзи – 4–5 т/га.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.