Вертикальні ферми довели свою успішність у вирощуванні різноманітних трав, салату, ягід, оскільки ці культури добре реагують у компактних виробничих зонах зі штучним освітленням. Про досвід вертикального землеробства шведської компанії Heliospectra розповів її гендиректор Алі Ахмадіан.

Основні фактори успішного функціонування 

 – вибір культури для вирощування;
 – вибір технології.

Сьогодні дослідницькі організації, такі як NASA, спонукають до розширення переліку овочів і та інших культур, вирощуваних на так званих сіті-фермах. Тож вертикальні виробники швидко диверсифікують види сільськогосподарської продукції, яку вони виводять на ринок.

На думку Алі Ахмадіана, керування освітленням та контроль умов навколишнього середовища – це першочергові завдання, які стоять перед вертикальними фермерами.

Керівник Heliospectra розповів, що Асоціація з вертикального землеробства (Association for Vertical Farming, AVF) допомагає підприємствам і компаніям-постачальникам, таким як Heliospectra, залучати провідних учених і технологів, які створюють нові середовища для вирощування та розробляють інноваційні методи.

Алі Ахмадіан наголошує, що вертикальне землеробство є життєздатним рішенням для міського середовища.

Ключові переваги методу

 – стійке (стале) землеробство;
 – швидка доставка свіжої якісної продукції до споживача;
 – створення нових робочих місць;
 – співпраця з університетами, що відкриває нові можливості для навчання та програм професійної підготовки;
 – скорочення вуглецевого сліду у всьому світі при виробництві продовольчої продукції.
Все це забезпечує майбутнє та успіх вертикальної галузі землеробства і садівництва.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.