Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) й Асоціація «Свинарі України» (АСУ) уклали ще один договір про співпрацю. Зокрема, їхня робота буде спрямована на забезпечення простежуваності продукції свинарства та впровадження галуззю систем гарантування її безпечності.

«Ми хочемо розробити знак якості й ознаки якості продукції свинарства, що дозволило б споживачам відрізняти якісну свинину на ринку і мати уявлення, з якої свинини – вітчизняної чи імпортної – виготовлені продукти харчування», – зазначив економіст інвестиційного департаменту ФАО, керівник проекту технічної допомоги ФАО/ЄБРР Дмитро Приходько.

За словами президента АСУ Оксани Юрченко, співпраця з ФАО триває з 2015 року. ФАО у партнерстві з трьома аграрними університетами допомогло Держпродспоживслужбі з моніторингом африканської чуми свиней (АЧС).

Було зібрано 3 тисяч зразків у 24 областях. Крім того, було закуплено й встановлено обладнання у лабораторіях Держпродспоживслужби. Розпочато роботу із впровадження системи компартменту.

«Співпраця ФАО з Держпродспоживслужбою й АСУ дозволила знизити ризики занесення АЧС до такого рівня, що банки-партнери продовжують фінансувати свинарську галузь в Україні», – підкреслив Дмитро Приходько.

Повідомляє Agrotimes

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.