Протягом січня-квітня 2019 року Україна експортувала 151,5 тис. тонн м’яса, м’ясних субпродуктів і жиру, що на 34,3% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Загальна вартість експорту зазначених продуктів склала $235,22 млн.

Найпопулярнішим залишається м’ясо птиці з часткою 91,4% у структурі експорту, інформує Українська аграрна конфедерація. При цьому українські виробники продовжують нарощувати продажі за кордоном.

Протягом перших чотирьох місяців 2019 року експорт м’яса та їстівних субпродуктів птиці склав 138,6 тис. тонн – на 40,9% більше проти аналогічного періоду минулого року. Основними експортними напрямками залишаються країни Європи та Близького Сходу. А найбільшим споживачем – Саудівська Аравія (27,43%). На другому місці – Нідерланди (16,6%).

Також протягом січня-квітня Україна на 38,7% наростила експорт м’яса ВРХ свіжого та охолодженого; баранини, козлятини – на 272,74%. Водночас на 26,5% скоротився експорт мороженого м’яса ВРХ і свинини – на 40,6%.

За перші чотири місяці цього року Україна наростила й імпорт: 75,8 тис. тонн м’яса, м’ясних субпродуктів і жиру (+5,6%). У вартісному еквіваленті імпорт зріс на 24,1%.

У структурі імпорту також переважає м’ясо птиці (52,9%),за ним йде сало (21,3%).

Повідомляє Agrotimes

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.