Навіть якщо господарству вдасться підготувати на експорт велику партію яблук однорідної якості, але з невідомою історією (рівень агротехніки, умови вирощування тощо), і якщо ці плоди збиратимуть протягом розтягненого періоду часу, їхня схильність до грибних і фізіологічних хвороб буде неоднаковою.

На цьому наголосив директор з садівництва фермерського господарства «Гадз» Тарас Мельник.

У цій ситуації вирішальними стануть умови зберігання яблук: застосування сучасних технологій, що уповільнюють дозрівання плодів, підвищить їхню довговічність за транспортування до торгових мереж.

Якщо йдеться про експорт на віддалені ринки, слід очікувати, що транспортування триватиме 30-40 днів. При цьому не слід допускати, щоб температура фруктів перед завантаженням була набагато вищою, ніж на зберіганні.

Призначені для зберігання високоякісні яблука (м’якуш високої щільності) після збирання слід якомога швидше охолодити. Їх треба зберігати в оптимальних умовах (температура і газовий склад атмосфери).

Повідомляє Agrotimes

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.