У місті Тілбурзі ( Нідерланди) з’явилася автобусна станція з навісом із сонячних панелей загальною площею 250 квадратних метрів.

Проект став частиною масштабної реставрації міського громадського транспорту від бюро Сepezed.

«Сонячний» навіс дозволяє генерувати достатню кількість електроенергії для освітлення, цифрових знаків і оголошень, сервісного центру і невеликої їдальні.

Дизайн станції виконаний з увагою до деталей: тонкі колони, які складаються із сталевих пластин і смуг, містять системи відведення води і електричні кабелі. Кнопка S. O. S. і домофон інтегровані в одну з колонок.

Датчики руху, вбудовані у сталеві краї конструкції на кожні 14 метрів, реагують на присутність автобусів і людей, а також допомагаючи суттєво заощаджувати електроенергію.

Повідомляє Ecotown

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.