Популярність їстівних квітів прийшла також і в Україну і тепер знаходить комерційний інтерес. Першим підприємством, яке зайнялося вирощуванням їстівних квітів під Києвом, стало “Морква-ферма”. Компанія, заснована подружньою парою Дмитром та Іриною Кроль. Існує на ринку вже 4 роки і співпрацює з кількома ресторанами.

“Ми звернули увагу на проблему браку якісної харчової продукції, коли в нашій сім’ї з’явилася перша дитина. Тоді ми радикально переглянули своє життя – хотілося харчуватися правильно, вживати смачну, справжню їжу, екологічно чисті продукти. Так і виникла ідея вирощувати продукти самостійно”, – зазначила Ірина Кроль.

Свою першу спробу комерційного городництва подружжя здійснило на ділянці родичів. Міні-фермери працюють в основному на відкритому грунті, але планують розширити і модернізувати наявну теплицю. Вирощують фермери скоростиглі, ранні культури – зелень, салати, листову капусту, і вже другий рік як ввели в асортимент їстівні квіти: квітки кабачка, волошки, настурції, чорнобривців.

Підприємство працює в режимі постійних посадок, щоб протягом усього сезону мати свіжу продукцію і забезпечити безперебійні поставки. Шквального попиту фермери поки не відзначали, попит тільки формується, і все залежить від смаку шефа або кондитера.

“Квіти продаються поштучно або в наборах. У минулому році ми продавали квіти кабачка по 5 грн. за штуку, так як вони досить великі і їх йде кілька штук на блюдо. Середня ціна за 50 г мікрозелені або квітів коливається в межах 30-50 грн. Наприклад, в Нью-Йорку кілограм бузку продають за 20-25 доларів, а у Франції пучок лаванди коштує 10 євро”, – резюмувала Ірина Кроль.

Про це пише propozitsiya.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...