Українські виробники сирних продуктів, втративши можливості збуту в колишніх обсягах, намагаються наростити виробництво справжнього сиру.

Таким чином загострюється конкуренція на внутрішньому ринку, який і без того занадто страждає від засилля імпортної, відносно недорогої продукції

Через це навесні для утримання продажів сировари змушені вдаватися до помітного зниження цін. Незважаючи на передбачуване зростання купівельного попиту на свята, багато хто з них у квітні знизив ціни для дистриб’юторів на традиційні сири до 140- 150 грн/кг. За акційних продажів вартість буває і помітно нижчою.

За підрахунками «Інфагро», у І кварталі 2019 року випуск напівтвердих сирних продуктів скоротився приблизно на третину – до 14 тисяч тонн.

Тим часом обсяги виробництва справжнього сичужного сиру зросли на 5% – до 19 тисяч тонн.

Особливо помітним був спад у виробництві сирних продуктів (до 3,4 тисяч тонн) і зростання випуску справжніх сирів (до 6,8 тисяч тонн) у квітні.

Різниця у виробництві сиру і сичужних продуктів зростатиме й надалі за рахунок скорочення виробництва сирного продукту.

Повідомляє Agrotimes

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.