Європейська комісія наголошує про неприйнятність втрат продовольства, які в країнах ЄС становлять 20%, і пропонує запровадити методику моніторингу втрат, на підставі якої можна буде вживати заходів для їх зменшення.

Єврокомісія поставила своїм пріоритетним завданням запобігання втратам продовольчих продуктів, розробивши спільну для країн ЄС методику обліку цих втрат, що чітко визначає зміст терміну «харчові втрати».

«Втрати продовольства неприйнятні у світі, де мільйони людей все ще потерпають від голоду і де природні ресурси, які є основою людського життя та добробуту, дедалі більше скорочуються», – наголосив Франс Тіммерманс, перший віце-президент Єврокомісії.

Розроблена методика має назву «Делегований акт». Вона заснована на аналізі витрачання харчових продуктів на всіх стадіях – виробництва, транспортування, споживання та утилізації. Моніторування дасть змогу вживати заходів для зменшення втрат продовольства на всіх рівнях.

Передбачається, що на підставі цієї методології країни ЄС до 2020 року створять свої моніторингові системи, і таким чином до середини 2022 року Єврокомісія зможе отримувати узагальнену інформацію щодо втрат продовольчих продуктів у ЄС.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.