У 2017 фінансовому році, коли ціни на бобові зросли, імпорт бобових сягнув рекордно високого рівня – 6,6 млн. тонн. Проте вже у 2019 фінансовому році цей показник знизився до 2,5 млн. 

Можливість вирощувати в Індії все більше бобових та наплив імпорту – все це разом сприяло падінню цін, що стали нижчими за мінімальну ціну підтримки. Проте, після того, як було встановлено кілька обмежень, імпорт почав зменшуватись.

Статистика, надана Управлінням з розвитку експорту сільськогосподарської та харчової продукції (Apeda) демонструє, що загальний імпорт бобових культур до Індії становить 2,23 млн. тонн за період з квітня 2018 по лютий 2019 років. У 2019 фінансовому році загальний імпорт бобових до Індії оцінюється в близько 2,5 млн. тонн.

Генеральне управління зовнішньої торгівлі (DGFT) видало повідомлення про видачу ліцензій на імпорт 650 тис. тонн бобових у 2019-2020 фінансовому році. Крім того, Індія має намір імпортувати 175 тис. тонн з Мозамбіку в рамках угоди про двосторонню торгівлю. Це призведе до того, що загальний імпорт бобових складе 825 тис. тонн у 2019-2020 фінансовому році.

Очікується також, що зниження імпорту бобових покращить ціни на внутрішньому ринку, та допоможе фермерам.

«Фермери можуть не захотіти сіяти бобові в цьому році через низькі ціни, що сформувалися минулого року. Але ситуація буде залежати від варіантів, які з’являться тільки після фактичного виникнення опадів сезону дощів. Зниження кількості імпорту можна пояснити великою кількістю запасів, доступних урядовим та приватним агентствам, у тому числі кооперативам фермерів», – сказав Мадан Сабнавіс, головний економіст компанії Care Ratings.

Більша частина бобових продавалася набагато нижче за мінімальну ціну підтримки (MSP) протягом останнього року, коли кооперативи фермерів утримувалися від агресивних закупівель. Деякі торгівці повідомляють, що державна Індійська харчова корпорація (FCI) також зберігає для випуску на ринок близько 2 млн. тонн бобових. Щоправда, споживачі з більшим задоволенням будуть купувати бобові з нового, а не старого врожаю через страх погіршення їх якості.

Бобові культури вирощуються переважно на менш зрошуваних землях. Отже, малоймовірно, що ці площі засіють іншими культурами. Виробництво бобових в Індії зросло майже на 50%: від 16,32 млн. тонн у 2016-2017 роках до 24 млн. тонн у 2018-1919 роках. Проте протягом цього періоду імпорт Індії знизився з рівня понад 6 млн. тонн до лише 0,83 млн. тонн.

«З такими величезними запасами, що лежать на державних складах, імпорт можна застосовувати лише для втручання на ринок, якщо ціна на бобові почне зростати. З оцінками споживання у 25 млн. тонн, Індія вже досягла самодостатності у сфері бобових культур. Таким чином, ми шукаємо альтернативні джерела бізнесу, оскільки в бізнесі, пов’язаному з імпортом, не залишається багато місця», – сказав Бімал Котарі, керуючий директор компанії Pancham International.

Зниження імпорту бобових в Індії має знизити витрати на імпорт, а також зберегти цінну валюту для інших цілей.

Про це пише propozitsiya.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.