На ринках Західної України щонайменше на тиждень раніше, ніж торік, з’явилася перша суниця садова від місцевого виробника.

У теплицях господарств розпочали збирати ягоду ще тиждень тому, а комерційні партії почали надходити на ринок напередодні Великодніх свят. Фермери розраховують на підвищений попит у цей період.

Ймовірність того, що їхні сподівання виправдаються, є дуже високою.

По-перше, українці почали більше їсти ягоди поза сезоном і загальне споживання суниці значно зросло.

По-друге, споживач є доволі патріотичним – він завжди віддасть перевагу вітчизняній продукції.

До того ж ціни на закарпатську суницю на старті цього сезону нижчі за минулорічні – 100-120 грн/кг на ОРСП «Шувар»(м.Львів). Для порівняння: в останній тиждень квітня 2018 року українська ягода була мінімум на 20% дорожчою.

Повідомляє AgroTimes

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...