Фермерське господарство «Таврійський пасічник» (Херсонська обл.) виробляє унікальний регіональний продукт – мед-суфле.

Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександр Паливода.

Він зазначив, що це – єдина в регіоні племінна пасіка, яку очолює голова Херсонської обласної спілки бджолярів Юрій Лавриненко.

Мед-суфле, або крем-мед – це продукт, в основі якого 100% натуральний мед. Його структура повітряна, як крем. Її отримують шляхом довгого збивання свіжого меду за температури +14-16 ºС. Мед-суфле не розтікається і не кристалізується.

Господарство виробляє мед-суфле з різними фруктовими смаками: обліпихи, малини, ківі, вишні та ін. Для цього використовують сухий сік фруктів.

Як зазначають у «Таврійському пасічнику», цей продукт відомий у Європі, та для України мед-суфле є новинкою.

Фермерське господарство має досить велику пасіку, також займається вирощуванням столового винограду.

Ще влітку 2018 року «Таврійський пасічник» обладнав цех для викачування меду, придбав спеціальне обладнання, що значно полегшило процес відкачування.

Повідомляє AgroTimes

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.