Щоб отримувати від корови багато молока з високими якісними показниками, слід дотримуватися розумного співвідношення концентрованих й основних кормів.

На цьому наголосив професор Університету Пенсильванії (США) Джуд Генріхс.

Вміст сухої речовини в загальному раціоні оптимально має становити 45%. Якщо загальнозмішаний раціон має понад 50% сухої речовини, корови починають сортувати корм самостійно – вибирають із нього спершу концкорми. Тоді рівень рН у рубці починає знижуватися, і в тварини виникає субклінічний ацидоз.

Зі збільшенням молочної продуктивності корів слід звертати більше уваги на якість білка в кормі – вводити сою та контролювати білок основного корму.

Поліпшують споживання корму його смакові властивості, зокрема тваринам подобається присмак молочної й оцтової кислот, а також солодкуватий і солонуватий присмак. Слід уникати потрапляння в корм гірких речовин, клостридій, мікотоксинів, комах тощо.

Повідомляє AgroTimes

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.