Сушіння ягід, фруктів, лікарських трав на сонці – найдешевший варіант. Так, зокрема, сушать ромашку лікарську в Херсоні.

Про це розповів керівник компанії «Добротрав» Євгеній Шумейко під час конференції «Мільйон із гектара».

Проте, зауважив він, у цього способу сушіння є кілька мінусів. Так, на продукцію, що сушиться, може потрапити сміття, пил, мінеральні домішки. Вона не захищена і від слідів життєдіяльності пташок, тощо.

«Але на сонці можна організувати й правильну сушарку – закриту, – зазначив Євгеній Шумейко. – Це буде дорожче, але економія відбуватиметься за рахунок безкоштовної енергії сонця».

За його словами, у закритій сушарці можна сушити дуже багато культур: овочеві, частково ягідні, фруктові (не дуже соковиті).

Повідомляє AgroTimes

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.