Органічне господарство в Гощанському районі на Рівненщині, яке стало першим в Україні виробником органічного цукрового буряку, розпочинало діяльність за допомогою інвестицій, але сьогодні вже орієнтується виключно на власні кошти і планує вдвічі розширити земельний банк.

Товариства «Ріттер Біо Агро» та «Дедденс Агро» вже 5 років поспіль ведуть виключно органічне виробництво. Вони були першими в Україні, хто взявся вирощувати таку важку культуру, як органічний цукровий буряк. Без добрив, засобів захисту рослин, без протруювання насіння – їхня діяльність була повністю орієнтована на створення екологічно чистого продукту.

Перші роки, щоб виробити зі свого буряку органічний цукор, зверталися до різних заводів, намагаючись «зайти на завод першими в сезоні, коли потужності ідеально чисті й нема ризику домішків», – розповідає гендиректор товариств «Ріттер Біо Агро» та «Дедденс Агро» Віктор Щербачук.

А з 2017 року органічну лінію було відкрито на Гнідавському цукровому заводі. Разом вони довели, що вирощувати органічний цукровий буряк і отримувати з нього якісний цукор в Україні цілком можливо. Така продукція користується великим попитом за кордоном.

За словами Віктора Щербачука, в господарстві працює 110 постійних співробітників, ще 300 наймають сезонно. У перспективі збираються розширити земельний банк до 10 тис. га (від сьогоднішніх 4 тис. га).

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.