Племінна ферма «Лісова коза» (Кіровоградська область) запускає сучасний молокопереробний комплекс. Його виробнича потужність дозволяє переробляти 8 тонн молока за добу та виробляти сири преміум-сегменту: від свіжих м’яких до стиглих твердих із багатомісячним терміном визрівання.

Про це розповів директор із маркетингу «Лісової кози» Олександр Романов.

Найближчим часом запустять лінію виготовлення м’яких сирів. «Виробництво оригінальних кисломолочних продуктів із козячого молока теж планується, але трохи пізніше. Наразі вивчаємо технології й попит на ці продукти», – зазначив Олександр Романов.

Він зауважив, що більшість українців не сприймає французькі козячі сири – через надто специфічні органолептичні параметри. «Поки що бачимо перспективу в іспанських та італійських рецептурах сирів. Але з адаптацією під український попит, зі зниженим вмістом солі, – пояснив Олександр Романов. – Окрім цього, ми вже освоїли наші власні, оригінальні технології виготовлення сирів».

Господарство також завершує реєстрацію власної торгової марки «Лісова коза» і планує вийти на міжнародний ринок.

«Підприємці з Казахстану та Близького Сходу зацікавлені в оптовому постачанні наших сирів. Вони навіть готові самі забирати продукцію», – розповів Олександр Романов.

Нині господарство працює лише на власній сировині. «Враховуючи наші можливості та заплановане нарощування обсягів виробництва, ми також зацікавлені у створенні молочного кооперативу», – підкреслив директор з маркетингу.

Довідка

«Лісова коза» – офіційний племінний репродуктор та одне з найбільших господарств в Україні, яке спеціалізується на розведенні та продажах молодняка племінних кіз альпійської породи.

Повідомляє AgroTimes

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.