У селі Залісці на Хмельниччині американець організував органічну ферму. Чіп Тейлор вирощує овочі без застосування хімічних добрив і пестицидів та продає їх у ресторани. Урожай на грядках збирають по кілька разів за сезон.

На досить невеликій ділянці Чіп Тейлор створив справжнє еко-господарство. Оскільки землі небагато, організував все так, щоб кожен її клаптик був задіяний. Культури, які він вирощує, нетипові для місцевості. В основному це зелень. Фермер каже, що попит на його продукцію зростає.

Грядки Чіп формує за допомогою органіки, яка перегниває і утворює родючий пухкий грунт. Листя, що спадає з дерев, перетворює на теплі грядки. У його теплицях  зріють помідори різноманітних сортів, підростає розсада мексиканського перцю, рідкісна для нашого клімату токійська біла цибуля, на грядках – салат, рукола, кинза, буряки.

Американець не використовує хімічні добрива та пестициди. У господарстві є кількадесят курей, кінь, кози – їх також годують екологічно чистим кормом. Скажімо, для курей пророщують пшеницю і годують зеленню. У будинку дві кімнати відведені для мікрозелені. Тут під лампами росте горох, базилік, в горщиках – особливий перець хабанеро.

Родина Тейлорів у селі Залісці Дунаєвецького району оселилася два роки тому. Чіп – американець, місіонер. Лідія – українка, родом з Мелітополя. Сюди вони переїхали аби опікуватися реабілітаційним центром для нарко- та алкозалежних при місцевому костелі.

ПовідомляєLandlord 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.