Батат активно набуває популярності серед українських фермерів, повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації (УПОА). 

Наразі у 2018 році валовий збір батату в українських господарствах сягнув 190 тонн. Для порівняння, ще роком раніше в офіційних звітах обсяг врожаю батату в Україні було зафіксовано на рівні 20 тон.

Таку тенденцію самі виробники обґрунтовують вельми високим потенціалом цієї культури. По-перше, за їх словами, батат може доволі ефективно вирощуватися на всій території України, щоправда, в південних областях врожайність помітно вища, ніж на півночі країни. По-друге ж, ця продукція досить затребувана як на внутрішньому ринку, так і на експорт.

«Українці все більше смакують «солодкою картоплею», а деякі навіть відмовляються від споживання традиційної картоплі. При цьому, по мірі збільшення виробництва, ціна на батат на українському ринку щороку знижується, що також стимулює споживання цієї продукції в Україні», – коментує ситуацію Тетяна Смірнова, головний аналітик Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

Більше того експерт зазначає, що в перспективі українські виробники зможуть і доволі непогано заробити на експорті батату. За її словами, споживання цієї продукції в європейських країнах ще в 2017 році перевищувало 300 тис. тон на рік і щороку продовжує зростати. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.