Світло – один із найважливіших факторів виробництва салату. Тому все більше виробників обирають для своїх теплиць LED-технології, завдяки яким можна регулювати спектр освітлення. Продукція вирощена таким способом, характеризується набагато кращим ростом і довше зберігає свіжість.

Салат – має короткий період дозрівання, тому він стає все більш популярним весняним овочем. В основному вирощується в теплицях на гідропонних субстратах. Виробництво розсади триває від 3 до 6 тижнів. Оптимальна температура для росту 18–20 °C.

Для забезпечення оптимальних умов росту салату в теплиці потрібно щонайменше 12 годин доступу світла. Необхідність використання додаткових джерел освітлення для теплиць зростає в осінньо-зимовий період, оскільки неналежне освітлення може призвести до подовження міжвузля салату і уповільнення поглинання сполук азоту.

Ключовою перевагою LED-технологій культур є можливість регулювання спектра освітлення в теплиці, завдяки чому можна досягти вигідних комерційних ефектів для тепличного підприємства.

У січні 2019 року польська компанія  Plantalux встановила світлодіодні лампи для вирощування салату в гідропонних теплицях на площі 7000 м2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.