Ізраїльські фермери при вирощуванні овочів  в умовах пустелі, посушливого клімату й дефіциту води все частіше застосовують крапельне зрошування, використання солоної води та пошук унікальних можливостей практично мертвого ґрунту.

Про це  розповів М.Батрацький, громадянин Ізраїлю.

За його словами, вирощувати  овочі в пустелі – досить вигідно. Там немає шкідників та бур’яну. Тож використовується мінімальна кількість гербіцидів і пестицидів. Відтак – продукти практично на 100% екологічно чисті. Така продукція користується в Ізраїлі підвищеним попитом. 

«Один із різновидів помідорів черрі був винайдений  саме в Ізраїлі. Деякі з них почали поливати саме солоною водою. І вони стали дуже солодкими – такими, що важко було їсти. Практично їли цукор.», – розповідає М.Батрацький.

Для зрошення в Ізраїлі використовують або підземні води, або опріснену воду. Проте нерідко застосовують для поливу навіть солону воду. При цьому головний тренд – крапельне зрошування, при якому чітко розраховується кількість та об’єм необхідної для рослин рідини.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.