Останнім часом гарбуз стає все популярнішим на китайських ринках. Більшість гарбузів, що продаються на півдні Китайської Народної Республіки, постачається з М’янми та Лаосу. Але китайці мають і власний досвід з вирощування цієї культури, зокрема на фермах, що професійно займаються утриманням теплиць. Наразі ця технологія вирощування набуває все більшого поширення, оскільки гарбузи, вирощені в теплицях, відзначаються кращою якістю і можуть плодоносити незалежно від атмосферних впливів.

Китайські аграрії закуповують гарбузи за ціною близько 4–5 юанів ($0,60–1,49) за 0,5 кілограм. Ціна залежить від якості продукції, регіону виробництва та сорту.

Компанія Tian Zhaoliang of Shandong Changle Shiai Agricultural Development Co., Ltd (м. Шаньдун, що на сході Китаю) продає південнокорейські гарбузи Kabocha baby від компанії Shinong, а також вирощує власні врожаї в теплицях. Компанія прогнозує, що в кінці березня – на початку квітня вони отримають більше 100 тисяч гарбузів з насіння японської компанії Sakata.

Після того як ці високоякісні гарбузи стають достиглими, їх постачають на  великі ринки Китаю, де вони користуються підвищеним попитом.

«Наші гарбузові плантації  займають площу понад 667 гектарів, і ми виробляємо широкий спектр сортів гарбузів. З нашого досвіду, наразі у китайських споживачів значно зростає розуміння харчової цінності гарбуза», – зазначають у компанії.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.