Нещодавно у Німеччині з’явився новий спосіб маркування м’яса. Його презентувала міністр продовольства і сільського господарства Ю.Клекнер. Тепер на упаковці виробники можуть вказувати в яких умовах вирощувались свині, їхній раціон, транспортування тощо.

Наразі маркування буде тільки на продукції зі свинини. Однак, невдовзі його планують поширити й на інші товари тваринництва (яловичину і баранину).

Нова інформація на упаковці не обов’язкова. Виробники вказуватимуть її за бажанням.

У маркуванні міститься інформація про дотримання стандартів, щодо етичного вирощування тварин. Зокрема, на упаковці вказуватиметься повний спектр «біографії» тварини – від даних про розмір площі, на якій утримувалась тварина, виду кастрації, терміну лактації для свиноматок до транспортування до місця забою та, власне, його спосіб.

Згідно з соцопитуваннями, європейці готові переплачувати за продукцію, вирощену з дотриманням етичних стандартів. Тобто коли тварин утримували в хороших умовах та максимально пришвидшували процедуру забою.

Окрім того, європейські науковці в ході експериментів встановили: тварини з високим рівнем добробуту мають більшу продуктивність, тобто краще й швидше набирають вагу. Для цього їм потрібна абсолютно суха підлога, чисті приміщення та навіть іграшки – гумові кульки.

Також вчені провели цікавий експеримент із застосуванням заспокійливих трав для тварин. І, як виявилось, ефект був досить позитивним. Трави значно підвищюють соціалізацію тварин. Вони починають менше конфліктувати між собою, наносити забої і укуси. Відповідно стає меншим ризик заражень і витрат на лікування тварин.  Дані обставини значно мінімізують рівень стресу та відповідно підвищують апетит, що в свою чергу позитивно впливає на масу тварини. Тобто, звичані заспокійливі трави, можуть суттєво вплинути на продуктивність тваринництва.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.