Господарство «Сила життя» (Рівненська область), яке спеціалізується на гусівництві, має намір експортувати до європейських країн м’ясо гусей.

Про це  розповів керівник господарства Денис Шеремет.

«Плануємо вийти на ринок Європи з гусячим м’ясом у вигляді тушок. Наприклад, наразі розглядаємо ринки Німеччини й Іспанії», – зазначив він.

Водночас Денис Шеремет хотів би об’єднати свої зусилля з іншими українськими виробниками гусячого м’яса, які вирощують птицю без застосування антибіотиків, для того, щоб формувати експортні партії для поставок у Європу.

«Ми працюємо за власною розробленою біотехнологією вирощування гусей, а тому за потреби можемо навчити цих фермерів працювати за нею так само й продавати вирощених гусей разом із нами у Європу», – додав він.

Денис Шеремет вважає цікавим також  експорт гусячого жиру, пуху й пера. «Також цікаво продавати за кордон жирну гусячу печінку. Особливо в світлі того, що в Європі заборонено вирощувати гусей для виробництва фуа-гра, бо це в них вважається знущанням з птиці, – поясни він. – У нас поки що таких заборон немає, а тому ми можемо сміливо цим користатися. Бо споживачів цієї продукції у тій самій Франції дуже багато».

Господарство «Сила життя» вирощує гусей за екстенсивною технологією, без застосування антибіотиків. Має 2 тисячі гусей батьківського поголів’я одночасного утримання великої білої та великої сірої порід. Потужність виробництва – 50-70 тисяч інкубаційного гусячого яйця на рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.