Маш має азіатське походження, але в останнє десятиліття попит на цю культуру постійно зростає у Європі й Америці.

Маш вирощують як харчову зернобобову, овочеву й кормову культуру. У світовому землеробстві під машем зосереджено до 3,7 млн га, щорічний збір зерна становить 1,57 млн тонн.

Середня врожайність машу в регіонах, де його традиційно найбільше вирощують і споживають, невисока – 500-700 кг/га. Ціна коливається в межах $1,2-2 тис./тонн.

Потенційно маш можна вирощувати в усіх регіонах, де вирощують сою або звичайну зернову квасолю. Вітчизняні аграрії також звернули увагу на переваги даної культури і щороку поступово нарощують обсяги посівних площ.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.