Британські ресторани закликають відмовлятися від купівлі мексиканських авокадо та замінюють страви з цим продуктом на схожі інгредієнти. Ініціативу підтримало 15 престижних закладів харчування. Серед причин – нажива на авокадо наркокартелів, погіршення екологічних умов через вирощування культури та експлуатація працівників на плантаціях авокадо.

У листопаді 2018-го працівники, які збирали авокадо в регіоні Мічоакані, влаштували страйк. Закупівельники, які перепродували товар на експорт, виставляли надзвичайно низькі ціни за збір врожаю. До того ж фермери вимагали захистити їх від наркокартелів, члени яких постійно хочуть контролювати грошові потоки від поставок авокадо.

Бойкотували роботу понад 24 тис. працівників. Це щодня завдавало збитків галузі на $4,3 млн. Аби підтримати працівників та привернути увагу до проблеми вирощування й збору авокадо британські ресторатори почали відмовлятися від продукту.

Річ у тім, що Мексика – головний світовий постачальник авокадо. Щороку нарощує експорт до США, Європи, а в останні роки активно зайшла на ринок Китаю та країн Азії.

Однак, заради врожаїв за останні 10 років у Мексиці повсюдно вирубують ліси та використовують сильнодіючі добрива й пестициди. Крім того, задля збереження авокадо після збору з плантацій (його зривають зеленим, щоб він дозрівав у дорозі) увесь товар обробляють хімікатами. До того ж, культуру регулярно транспортують літаками по всьому світу, які теж викидають у повітря тонни шкідливих газів.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.