Соя – головний компонент для виробництва сучасної вареної ковбаси та сосисок. Також до складу ковбасних виробів входять вода, крохмаль, борошно та інші рослинні компоненти, які не впливають на смак. А частину складових взагалі не можна розпізнати після технологічної обробки.

Таку інформацію надав Валентин Безрукий, голова правління “Науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз ТЕСТ”.

За його словами, сої в ковбасних виробах міститься від 20 до 40 відсотків. Її додають, аби збільшити м’ясну масу.

«Ці компоненти не особливо впливають на органолептики, але при цьому дозволяють отримати більший вихід виробів», – зазначив Безрукий.

Однак, частину складу ковбас експертам не вдається ідентифікувати.

При цьому Валентин Безрукий наголосив, що сирокопчену, в’ялену і копчену ковбаси важче підроблювати, особливо в дорогому сегменті.

Повідомляє Landlord

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.