Американський стартап Apeel Sciences створив їстівну упаковку, яка дозволяє зберігати продукти вдвічі довше.

Покриття дуже тонке і прозоре. Однак воно запобігає двом основним причинам псування їжі. Діючи як фізичний бар’єр, упаковка блокує випаровування води, а також перешкоджає реакції кисню з продуктом, пише CNBC.

Винахідники назвали інноваційне покриття Epideel. Воно складається з жирів, а також інших компонентів, які отримують з фруктів і овочів. Epideel вже успішно протестували на авокадо в декількох продуктових мережах США — Kroger, Costco і Harps Food.

Варто відзначити, що успіх Apeel Sciences базується на досить фундаментальному фінансуванню. З 2012 р. стартап зібрав $110 млн, значну частину пожертвував фонд Білла і Мелінди Гейтс.

Apeel позиціонує свою діяльність як боротьбу з харчовими відходами. За оцінками ООН, в світі псуються 30% всіх вироблених продуктів харчування, загальна вартість яких становить близько $2,6 трлн. Але насправді проблема ще ширша, адже викиди метану від гниючої їжі завдають більше шкоди для клімату, ніж деякі заводи.

За словами Джеймса Роджерса, генерального директора Apeel Sciences, крім авокадо нове покриття можна застосовувати на тих же апельсинах. Це не дасть їм зіпсується на кілька тижнів довше, ніж зазвичай.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.