На вирощуванні буйволів можна непогано заробити. Биків продають по 5 $/кг живої ваги, а за буйволиць просять $10. При цьому самець у середньому важить 800 кг, а самиця – 300-400 кг, пише agrotimes.

Окрім м’яса, від буйволів можна отримати молоко без казеїну. Воно має жирність 11% та вшестеро більше кальцію і білка, ніж коров’яче.

Для утримання буйволів необхідно створити відповідні умови. Одна з обов1язкових – наявність водойми. Там тварини охолоджуються в літню спеку. Також щоденні водні процедури необхідні як гігієнічний захід проти ектопаразитів, які комфортно почуваються в густій довгій шерсті, і є головною загрозою здоров’ю буйвола.

Що важливо, за сприятливих умов утримання чистокровні тварини практично не хворіють, бо мають гарний природний імунітет. Крім того, буйволи не потребують вакцинації.

Інна Левдар, адміністратор ферми «Карпатський буйвіл», розповідає, що одна доросла тварина за добу з’їдає 40 кг сіна та 6-8 кг суміші вівса та ячменю. Буйволи п’ють багато води — до 60 л за один раз. Влітку має бути випас – 2 га зеленої паші на дорослу особину.

Господарство утримує на Закарпатті 60 буйволів, із яких 34 – самки репродуктивного віку.

Також буйволів в Україні вирощує ферма «Салдобош», яку 10 років тому заснував німець Мішель Якобі. Свого часу її метою було збереження популяції цих тварин. Зараз господарство утримує два десятки буйволів. Три–п’ять буйволиць дають молоко, а з нього фермер виготовляє моцарелу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.