Одним із основних молочних продуктів, виробництво якого у цьому році стабільно зростає, стала сироватка. За січень-вересень її виготовлено понад 59,2 тис. т, що на 12% перевищує торішній показник. Жовтневий обсяг виробництва склав 5,9 тис. т або на 10% більше проти жовтня 2017 р. (5,4 тис. т), повідомляє Рада з питань експорту продовольства (UFEB).

Аналітики пояснюють, що підтримку позитивній тенденції надає стабільний експортний попит на сироватку та внутрішній ринок.

А от якщо говорити про справжні (сичужні) сири, то їх виробництво зросло лише на 0,6% проти минулого року. Жовтневий показник виробництва знизився на 1,7% порівняно з жовтнем 2017-го і склав 7,9 тис. т.

Стабільно останні три місяці року виробництво молочних виробів є найнижчим у році, за рахунок сезонного зниження виробництва молока, тому очікувати зростання обсягу виробництва сичужних сирів не варто, вважають в UFEB.

Загальний обсяг виробництва сухого знежиреного молока цьогоріч навіть упав — майже на 17% в річному обчисленні, склавши 42 тис. т. При цьому виробництво сухого незбираного молока та вершків додало 9%, сягнувши 10,7 тис. т.

Обсяги виготовлення масла восени також знижувалось на рівні з іншими молокопродуктами. Причиною цьому слугувало зниження ціни на світовому ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.