
ДП «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» розводить на Черкащині лимон Мейєра — гібрид лимона та апельсина або китайський лимон, повідомляє місцеве видання «Про все».
Розведення відбувається у теплицях. Дерева сягають 1,3-1,6 м у висоту і успішно плодоносять. Вага отриманих лимонів – від 70 до 150 грамів.
Працівники лісівництва розповідають, що рослина легко розмножується живцями, а в зимовий період потребує зволоження. А також більш стійка до морозів, ніж інші лимони.
Дерева найкраще висаджувати на відстані 7 метрів одне від одного. У зарослих садах вони дають значно менший врожай. Також їх варто обрізати, а кожні 10-12 років замінювати на нові.
Від бур’янів застосовують прополювання, бо гербіциди негативно впливають на рослини.
Лимон Мейєра — це щось середнє на смак між лимоном та апельсином. Плоди тонкошкірі, не дуже кислі, але вимагають обережного транспортування, тому в комерційному виробництві широкого розповсюдження не набули.
Ціни на саджанці такого дерева стартують від 54 грн, залежно від висоти.
До речі, в Україні є успішний досвід вирощування цитрусових і в інших регіонах. Наприклад, на Закарпатті фермерка успішно культивує в своїх теплицях мандарини, лимони та кумкват.
Також екзотичні лимони та банани вирощують у теплицях неподалік від Києва. Проте в даному випадку мова йде про зовсім незначні обсяги врожаю.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.