Державна служба Сінгапуру з питань харчових продуктів та ветеринарії вперше надала сертифікацію для українського м’яса птиці, столових яєць та яєчних продуктів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє посольство України в Сінгапурі, Брунеї та Новій Зеландії.

Процес відкриття нового ринку зайняв два роки.

Зі свого боку, Держпродспоживслужба проінформувала, що схвалення на експорт продукції отримали 8 українських підприємств. Їх ще влітку перевірили сінгапурські інспектори.

Нині триває погодження форми ветеринарного сертифікату між компетентними органами України та Сінгапуру на поставки вказаної продукції птахівництва.

Досі основними позиціями українського аграрного експорту до Сінгапуру було пшеничне борошно та пшениця, соняшникова олія, соєва олія, горох, свинина, м’ясо ВРХ.

Також нещодавно Україна розпочала поставки яблук до Сінгапуру. А от везти свіжі ягоди туди доводиться дорого і з «пересадками».

Історію про те, чому українцям пора відпливати до берегів Азії, читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.