Український ринок макаронів за 2016-18 рр. скоротився на 12%. Про це на Ukrainian Food Expo розповіла Олександра Кищук, аналітик Ради з питань експорту продовольства (UFEB).

«Внутрішній ринок макаронних виробів знижується. Український споживач віддає перевагу крупам, так як макаронні вироби стабільно зростають в ціні», — пояснює аналітик.

За цей же час, зазначає вона, експорт макаронних виробів зріс на 24%.

Тільки за січень-вересень 2018 р. з України було експортовано понад 19 тис. т макаронних виробів загальною вартістю $28 млн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року цей обсяг зріс на 13%, порахували в UFEB.

Зокрема, збільшився експорт до Німеччини (+26%), Російської Федерації (+23%) та Великобританії (+9%).

Серед ТОП-5 країн, які імпортують найбільше українського продукту аналітики виділяють наступні:

  • Російська Федерація (17% від загального експорту);
  • Молдова (12%);
  • Великобританія (10%);
  • Німеччина (9%);
  • Румунія (6%).

Особливе сподівання в UFEB покладають на ринки Великобританії, Німеччини та Нідерландів. Вони характеризуються великими обсягами споживання макаронних виробів на одну особу та значним імпортом.

Ці фактори створюють сприятливі можливості для входження на ринок нових гравців, в ролі яких можуть знаходитися і українські експортери, вважають аналітики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.