Українські компанії за липень-жовтень виготовили 4,3 тис. т вівсяних круп, що в 2,3 рази більше, ніж за аналогічний період попереднього сезону.

При цьому якщо в сезоні-2017/18 піковими періодами виробництва були лютий та березень (1,8 тис. т і 1,9 тис. т відповідно), а середньомісячний показник оцінювався в 875 т, то в поточному сезоні вже у вересні обсяги перевищили 1,2 тис. т, а в жовтні досягли 1,3 тис. т, повідомляє «АПК-Інформ».

Виробництво продукту типу «мюслі», де вівсяні пластівці є основним компонентом, теж зросло.

За вказаний період їх було отримано 3,6 тис. т цього продукту або на 27% більше, ніж за аналогічний період 2017/18 МГ.

Аналітики прогнозують, що за підсумками поточного сезону обсяги продовольчої переробки вівса можуть скласти 80 тис. т. Це на 11% більше торішнього показника і становить 18% загального внутрішнього споживання.

І це при тому, що врожаю вівса в цьому році зібрали менше на 9% — 431 тис. т проти торішніх 471 тис. т.

До слова, ринок пластівців в Україні зараз активно розвивається, щорічний його приріст становить приблизно 10%. Незважаючи на це, споживання пластівців все ще не настільки високе — гречаної крупи досі українці з’їдають в 5 разів більше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.