Шафран — настільки дорога спеція, що його називають «червоним золотом». Але саме вона принесла нові робочі місця і гроші в регіон, відомий вугільними шахтами і безробіттям.

Тепер молоді люди, які постраждали через економічний спад в Греції, знайшли себе на фіолетових квітучих полях. Вони повернулися в села і тепер там заробляють на життя, пише Guardian.

2-1
Сонце піднімається над полем шафранових квітів в маленькому грецькому містечку Крокос

Шафран збирають відразу цілими сім’ями.

3-1

Іноді так і хочеться зробити паузу і озирнутися навколо. Це прекрасно.

4-1

5-1

7-1

9-1

Цікаво навіть дітям.

8-2

Після збору з квіток вручну відбирають рильця – червоно-жовті тичинки.

11-1 12-1

Потім шафран сушать і зважують.

13-1 14-1 15-1

Сушать зазвичай в кооперативах. Після цього фасують в окремі пакети для подальшого продажу.

16-1