В низькій врожайності органічного винограду – його головна цінність для споживачів органічного вина, пише AgroTimes.

Згідно з критеріями західноєвропейського виноградарства, врожайність на рівні 3 т/га забезпечує ідеально якісну сировину для виноробства.

При органічному вирощуванні винограду врожайність лоз на 30-40% менша, ніж при традиційному. В українських господарствах, що виробляють органік-виноград вона досягає 2,5-3 т/га, або 1,5-2 кг з куща. Для порівняння: середня врожайність на звичайних українських виноградниках становить 8 т/га.

Щоб їх перевести на органічне вирощування, знадобиться два-три роки. Обробку, допустиму при органіці, в цьому випадку доведеться робити значно частіше, ніж на традиційних виноградниках. Адже ефективність біопрепаратів нижча, ніж у пестицидів.

Обробляти органічні плантації потрібно після кожного дощу або туману, тому що препарати діють лише тоді, коли контактують зі збудником інфекції.

Крім того, щоб компенсувати відсутність гербіцидів, потрібно часто культивувати і прополювати виноградники. Це істотно збільшує собівартість продукції.

Як ми писали раніше, якщо виготовляти вино індустріальним способом, то вийти в прибуток можна через 5-6 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...