До кінця 2018 року кількість операторів ринку аграрної органічної продукції в Україні перевалить за 600, зараз їх 585, повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на слова Олени Березовської, президента Союзу виробників сертифікованих органічних продуктів “Органічна Україна”.

Це показник, що органічний ринок в країні бурхливо розвивається, причому не стільки всередину, скільки зовні. 

З усього обсягу продажів органіки 90% припадають на поставки за кордон і лише 10% продаються в Україні, аргументує Березовська.

За її даними, найбільше української еко-продукції купують Нідерланди, Німеччина і Великобританія. В цілому органіку беруть більш ніж 40 країн.

Найбільш популярні статті органічного експорту — кукурудза, пшениця, ячмінь, соняшник, соя, тобто в основному сировина. Переробники становлять лише 14 % від усіх операторів українського ринку органіки.

При цьому з 80 переробників 55 продають свій товар – всього понад 400 найменувань в українських мережах, і за 2018 рік ці продажі зросли на 5%.

«Українськими органічними новинками цього року є органічні вареники і пельмені, а також органічний цукор», — підсумовує Березовська.

Як ми писали нещодавно, сертифікація органічного виробництва в Україні обійдеться як мінімум 15 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.