У 2019 році під Миколаєвом з’явиться спеціалізований елеватор для амаранту, повідомляє Elevatorist з посиланням на слова Андрія Шведова, директора компанії «НВК Амарант», яка займається переробкою зернової.

Те, що у вітчизняних виробників амаранту немає таких елеваторів, Шведів називає великою проблемою. Амарант не можна сушити за допомогою електрики або інфрачервоних променів, крім того він не терпить при сушінні температуру вище 40°C.

За словами експерта, під спеціальний амарантовий елеватор вже обрана територія, і під цей проект знайшовся інвестор, якому вже формуть комерційну пропозицію.

Як ми писали раніше, на реалізацію проекту з переробки амаранту знадобиться €4 млн. найбільше витрат (40%) піде на обладнання, ще 37% — на закупівлю сировини. Близько 13% затягнуть витрати на виробниче приміщення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.