Рентабельність продажів індичої ферми, організованої в Україні, може досягти 11,9%, тобто кожен євро доходу буде приносити майже 12 євроцентів чистого прибутку. Отримати його в розмірі 200 тис. євро можна буде вже з другого року роботи підприємства, повідомляє Аgroreview з посиланням на аналітиків Pro-Consulting.

У сегменті виробництва індичатини зберігається низький рівень конкуренції, тому вирощування індичок привабливо для інвестування.

Попит на це м’ясо стабільно збільшується. Тільки за останні 30 років його споживання на планеті зросло з 1,5 млн т до 5,5 млн т. Індичатина популярна в Ізраїлі і США. На кожного жителя цих країн припадає відповідно 12 кг і 8 кг з’їденої індички в рік.

Українець споживає лише 200 г цього дієтичного м’яса. Для порівняння: поляк – 4,5 кг. Однак останнім часом рентабельність виробництва індичатини в Україні зростає.

Проект індичої ферми, який пропонує Pro-Consulting, розрахований на 16,2 тис. голів. Високопродуктивних пташенят краще купувати в Польщі за ціною 2,1 євро. Дорослі самки з них досягають ваги близько 11 кг, самці — більше 20 кг.

Організувати господарство можна на місці будь-якої непрацюючої тваринницької ферми – її легко переобладнати під індичок. Таких ферм багато виставлено на продаж в Черкаській, Дніпропетровській і Запорізькій областях.

Для господарства потрібна площа 3-5 га. На ній розміститься виробничий корпус (96х18 м), адміністративна будівля, склад і гараж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.