У Швеції нещодавно відкрився музей огидної їжі. У його експозиціях представлені найбільш шокуючі страви з усього світу.

Для деяких народів світу ця їжа є справжнім делікатесом, для інших — це щось із того, що перебуває за межею добра і зла, як, наприклад, сюрстрьомінг — консервований квашений атлантичний оселедець, запахом якогоможна лякати дітей. Принаймні, за межами Швеції, де її дуже шанують.

Іноземці навіть влаштовують челенджі, де намагаються з’їсти це незвичайне блюдо. У більшість випадків – неуспішно. Запах квашеного оселедця настільки потужний, що колись німецький орендодавець виселив свого мешканця через те, що той відкрив баночку делікатесу на сходах.

Але це аж ніяк не найгірший з експонентів музею. Тут є японські зброджені боби з липким слизом, китайський делікатес з живих новонароджених мишенят і ще багато всього поганопахнучого і нереального на вигляд, але того, що хтось десь та їсть.

На сайті музею повідомляється, що метою його створення було запустити в суспільстві дискусію про те, що значить «огидний» і чому.

Ось на що вони пропоную помилуватися.

«Вино» з мертвих новонароджених мишей

Пеніс Бика. Вважається, що його споживання його в їжу робить людину мужнішою

Морська свинка. Її готують на грилі, коптять або смажать

Мопанові черв’яки, відібрані в замбійському чагарнику

Суп з голови і ніг вівці

Кажан. Дуже воняє сечею, поки готується

Сардинський сир Casu marzu з повзаючими личинками

Переварена тваринам кава

Суп зі шлунків корів

Желатиновий салат з овочами. Напевно, найбільш приємний у цій колекції.

Фарширований шлунок вівці

Фото: The Guardian

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.