Виробництво напівтвердих сирних продуктів в Україні за січень-вересень 2018 року скоротилося на 8%, до 59 тис. т, пише «Інфагро».

Таку тенденцію аналітики видання пояснюють складнощами з експортом. Натомість рівень внутрішніх продажів лишився таким, як раніше — приблизно 16 тис. т.

Фактично українському споживачеві не варто боятися навали сирних продуктів, основна частина їх реалізується за кордон. Лише третина внутрішнього ринку представлена сирними продуктами.

При цьому українські споживачі уже не стимулюють своїми покупками виробників сирних продуктів, тому надалі ринок зростатиме за рахунок справжніх сирів, вважають експерти.

Це спостерігається вже зараз. За три квартали 2018 р. виробництво сичужного сира зросло на 2%, склавши 59 тис. т. При цьому рівень внутрішніх продажів сягнув 54 тис. т (теж +2%).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що імпортні сири витісняють українські з полиць супермаркетів.

Імпорт уже становить 15-20% ринку. За січень-липень 2018 року українці збільшили споживання імпортних сирів на 30% — польських, німецьких та французьких.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.