У м. Жмеринка Вінницької області в приміщенні колишньої хутряної фабрики запустили виробництво королівських креветок.

Як повідомляє Вінниця.info, на переобладнання старої фабрики знадобилося два роки. До цього приміщення 10 років пустувало, фактично від нього лишилися тільки стіни.

Krevetka Korol 02

У триповерховій будівлі встановили та заповнюють водою резервуари. На першому ярусі вже запустили мальків, розповідає Володимир Деркач, заступник директора підприємства-виробника.

Він зазначає, що годують креветок спеціальним кормом. За місяць харчування мальки виростають до 12 см.

У акваріумах уже 180 тис. мальків. На фермі слідкують, аби дотримувався температурний режим води (29-30 градусів) та повітря в приміщенні (33-34 градуси). Також лаборанти контролюють вміст у воді солі, амонію, її кислотність та жорсткість.

Krevetka Korol 04

На повну потужність креветкова фабрика планує вийти за півроку. Продаватимуть делікатес як на український ринок, так і в Європу.

Загалом на креветкове виробництво планують залучити 35 працівників. При цьому всі процеси будуть максимально автоматизовані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інвестиції в креветкову ферму окупаються в перший же сезон. В найгіршому випадку – за 2-3 роки.

За даними Держстату, щороку українці споживають приблизно 2 тис. т цих ракоподібних. Переважно – імпортного походження.