Господарство «Геліос-1» цього року отримало в Каховському районі Херсонської області рекордну врожайність квасолі. Середній показник сягнув 2,4 т/га, повідомляє superagronom.com

В компанії пояснюють, що вирощували бобову культуру за канадською технологією. Ключову роль відіграв посівний матеріал, квасолю різновиду Кідні (Dark Red Kidney) замовляли теж у Канаді, у провінції Онтаріо.

Згодом у «Геліос-1» планують вийти на урожайність 2,9 т/га.

При цьому Христина Горстка, куратор проекту з вирощування квасолі розповідає, що вирощувати Кінді дуже рентабельно. Проте за нею потрібен пильний догляд та чітке дотримання технології.

«Порівняно, наприклад, з нутом, на який цьогоріч накинулося багато виробників, і ціни природно впали, квасоля лишається високомаржинальною, — говорить Горстка. — Собівартість у нас вийшла близько 8 тис. грн, а ринкова ціна на темно-червоний сорт для експорту складає $700-800 (приблизно 20-22 тис. грн – ред.)».

До слова, останнім часом квасоля стає все більш популярною серед українських агровиробників. За оцінками аналітиків Baker Tilly, до 2020 року посіви квасолі збільшаться на 100% і складуть 75-85 тис. га.

При цьому в Україні вже є компанії, які спромоглися отримати навіть більшу врожайність цієї бобової, ніж «Геліос». Наприклад, агрохолдинг «Сварог Вест Груп» збирав 3 і навіть 3,5 т/га.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.