Після сплеску отруєнь шаурмою в Києві Держпродспоживслужба в серпні провела екстрену перевірку закладів громадського харчування по всій країні, повідомляє відомство.

В результаті рейдів по 4 тис. точок торгівлі харчовими продуктами влади виявили порушення закону майже на 33% об’єктах продажу.

Найчастіше у продавців не було державної реєстрації оператора ринку, вони мали приміщення в поганому сантехнічному стані, там не було проточної гарячої і холодної води, каналізації та миючих засобів.

Крім того, харчові точки зберігали продукти без холодильників, готували з сировини без супровідних документів.

Залишало бажати кращого дотримання особистої гігієни продавців, інвентар і тара були брудними. Люди працювали без медкнижок.

Держпродспоживслужба спільно з Нацполіцією оштрафувала за адміністративними статтями понад 500 осіб, винесла 137 приписів про усунення порушень і вилучила близько 2 т харчових продуктів.

На сьогодні, за даними Держпродпспоживслужби, число хворих гострою кишковою інфекцією після вживання шаурми досягла 92 осіб, з них — 12 дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.