Продукти молочної переробки до кінця року можуть подорожчати на 10-15%. Це станеться внаслідок сезонного зниження виробництва сирого молока. Водночас останнє додасть у ціні як мінімум гривню. Про це повідомив Максим Фастєєв, аналітик аналітичного агентства «Інфагро» під час конференції, пише «УНІАН».

«Вартість сирого молока стрибає щороку. Тому вже з 15 серпня та 1 вересня ціну підвищили на 60 копійок», – сказав експерт.

За його словами, виробники і переробники підніматимуть цінові позначки поступово.

«Улітку проходили акції, нині вони закінчуються, а це також накладається на ціну товару. Відповідно вартість готової продукції виросте відсотків на 10-15%», – додав він.

Також фахівець зазначив, що подорожчання сирого молока пов’язане перш за все з сезонністю виробництва цього продукту: взимку його виготовляють в менших обсягах, ніж влітку.

«Подорожчання торкнеться всіх товарних позицій», – підсумував Фастєєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціни на сири піднімуться після літнього обвалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.