Ціна на продукти, особливо борщового набору, в Україні від листопада до червня змінюється на 250-300%, тоді як на ринку Європи такого не відбувається — там пора року, сезон збору овочів чи його закінчення не так впливають на ціну капусти, моркви чи буряка. Про це у ефірі телеканалу «Київ» повідомив Олег Пендзин, виконавчий директор «Економічного дискусійного клубу».

За його словами, у нас ціни на продукти борщового набору — максимально сезонні: вони є низькими до листопада, а далі постійно ростуть аж до червня. Щойно розпочинається збір врожаю з відкритого ґрунту, як ціни знову стають рекордно низькими.

Пендзин стверджує, що такі різкі цінові коливання є результатом проблем зі зберіганням врожаю овочів та фруктів в Україні.

Він також говорить, що близько 40% зібраної в Україні картоплі, псується через те, що вона вирощується, збирається і не належним чином зберігається у домогосподарствах населення. А для того, щоб більш-менш вирівняти ціни на овочі, у нашій державі необхідно вирішити питання їх зберігання.

Раніше повідомлялося, що до 65% плодоовочевої продукції Україна втрачає щорічно через нестачу холодильного обладнання. І, хоча абсолютно позбутися втрат не можливо, їх можна було б скоротити принаймні до 35% завдяки використанню сучасних технологій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...