Фото: tlmpack.com

Український солодкий перець за кордоном купують в два-три рази дешевше, ніж перець країн-конкурентів (наприклад, Іспанії, Єгипту, Польщі), які виробляють його в закритому грунті. Таким чином, один кілограм українського перцю вищої якості, що відправляється за кордон в середньому коштує близько 14 грн або $0,5. Про це повідомив Леонід Панарін, власник фермерського господарства «Панарін-Агро», передає East Fruit.

За його словами, проблема такої низької ціни може полягати в тому, що українським фермерам, які не мають свого логістичного центру, необхідний власний представник на зовнішніх ринках, інакше вони ризикують бути ошуканими. При цьому фермер не знає, як його продукція реалізується через представника. Оскільки український перець, вирощений у відкритому грунті, не поступається за якістю перцю європейських виробників, вирощеному в теплицях, його можуть закуповувати за однією ціною, а продавати значно дорожче. Як той же тепличний.

На думку Панаріна, полегшити вихід українських виробників на зовнішні ринки могли б більш зрозумілі і прозорі правила та процедури, затверджені законодавчо, а також власна ініціатива фермерів з розвитку маркетингу української плодоовочевої продукції.

До слова, «Панарін-Агро» займається вирощуванням солодкого перцю вже 4 роки і експортує свою продукцію на ринки Білорусі, Латвії та Естонії. У поточному році спільно з «Лідер-Агрі», виростивши 112 гібридів солодкого перцю на 79 га землі в Херсонській області, підприємства встановили національний рекорд України, виростивши найбільшу в нашій країні плантацію солодкого перцю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...