В Італії придумала новий спосіб реалізації скибок кавунів та динь. Якщо зазвичай запаковані в плівку шматочки зберігаються лише 2-3 дні, то нова технологія дозволяє продавати свіже вдвічі довше, пише Freshplaza.

Технологію презентувала компанія Agribologna. Два місяці тому вона вивела на ринок скибочки в герметичних пакетах багаторазового відкривання.

Самі пакети розробили вчені Університету Болонья. Вони являють собою термоізолюючу герметичну упаковку з повторно герметизуючою системою.

«Ми прийшли до того, що споживачі хочуть свіжонарізаних кавунів та динь, але потрібен інноваційний продукт», — говорить Массіміліано Моретті, менеджер Agribologna.

Купувати кавуни скибочками зручно, адже якщо ціла ягода важить кілограмів 6, то вага скибочки може складати 1,2-1,4 кг. Скибочки дині фасують по 600 грамів. Термін зберігання – 6 днів.

Інноваційна упаковка продумана таким чином, що м’якоть не контактує з нею, а отже не окиснюється. Окрім того, для продажу скибочками компанія відбирає сорти, які мають низький рівень втрат води та високі органолептичні властивості.

Моретті зазначає, що Agribologna задоволена результатами реалізації динь у пакетах. По кавунах ще чекають відгуків споживачів, але стартували відразу з чималих об’ємів – 35 т нарізаних ягід.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...