На фермі у м. Первомайську (Миколаївська область) вирощують, консервують та продають незвичайну органічну продукцію. Поряд з традиційними томатами чи патисонами тут збирають бамію, трюфельну картоплю Віталот.

21151479_626707781050268_70981089331754405_n
Бамія

Також експериментують з мелотрією або мексиканським огірком. Остання має вигляд ліани, зовні схожа на кавун, але плоди розміром з виноградини – на смак як огірки.

Gherkin 861550 1280
Мелотрия

Як розповідає в інтерв’ю Food&Mood Ян Островський, засновник ферми, овочівництвом він займається кілька років. Аби розпочати справу, знадобився невеликий капітал. Тоді Островський знайшов землю для вирощування овочів, орендував приміщення для переробки.

Зараз ферма займає площу 2 гектари. Щороку культивована земля розширюється, також згодом планують побудувати теплицю для вирощування розсади.

«У нас немає штатного агронома, але з професіоналами консультуємось. Через те, що вирощуємо незвичні овочі і в органічних умовах, доводиться шукати інформацію в іноземних джерелах, бо для вітчизняних спеціалістів це щось зовсім нове», — говорить фермер.

21618033_637471406640572_3168260576600343461_n

Всі рослини знаходяться на краплинному зрошенні. Разом з водою вносяться також добрива та біопрепарати. Врожай збирають вручну. Сортують, миють та відправляють найкраще на консервацію.

Островський додає, що цьогоріч на фермі запускають новий консервний цех, який працюватиме за стандартами НАССР.